Visita del President Torra al 65è Aplec de la Sardana d'Anglès

El President de la Generalitat donant la ma al President de Floricel
Entrega de la Rosa d'Or
El President de la Generalitat entrega la Rosa d'Or a Joan Morros
Josep, Astrid i el President Torra
Amb Jordi Gallegos, President de l'Agrupació d'Aplecs de Girona
Al dinar groc d'Amer amb el President Torra, l'alcaldessa d'Amer M.Rosa Vila i el diputat al Parlament Francesc de Dalmases
Diputats al Parlament Francesc de Dalmases, Pep Riera i la Diputada al Congrés Laura Borràs
Des de Junts per Anglès volem agrair sincerament la predisposició del Molt Honorable President Torra i del grup de Junts per Catalunya al Parlament a acompanyar i fer costat als pobles del Ter-Brugent. El President va accedir, sense estar previst, a venir a l'Aplec de la Sardana a entregar la Rosa d'Or i a ballar unes sardanes amb nosaltres. Ho agraïm de tot cor.
 
Per altra banda, compartim amb vosaltres l'article d'opinió aparegut avui al Diari de Girona que explica aquesta visita amb més detalls. Per problemes d'espai, el diari ho ha retallat una mica. Més avall, el text complet i les fotos del dinar groc a Amer i de l'Aplec de la Sardana d'Anglès.
 
Enllaç al diari:
 
Text complet:
El diumenge 16 de juny es va celebrar a Anglès el 65è Aplec de la Sardana, organitzat per l'Agrupació cultural i sardanista Floricel, una associació que fa molts anys que treballa per preservar la cultura, la llengua i les tradicions catalanes.
 
A l'hora de dinar, havia pujat a Amer a acompanyar a l'alcaldessa i amiga Ma.Rosa Vila al dinar groc que l'ANC del Ter-Brugent havia organitzat. Hi assistien molts representants del Parlament, la Diputada al Congrés Laura Borràs i el Molt Honorable President Torra.
 
Cap al final del dinar, un membre de l'ANC i jo vam decidir demanar-li al President si estaria disposat a venir una estoneta a l'Aplec a entregar la tradicional Rosa d'Or que anualment es dona a un o una sardanista de reconeguda trajectòria. Tot i que venia d'un dia intens i volia acabar el diumenge anant a veure la seva mare a Santa Coloma, ens va dir que vindria amb molt de gust.
 
Vull agrair de tot cor aquesta generositat i predisposició del President que va sorprendre i fer enormement contents a molts dels presents a l'Aplec, i sobretot, als organitzadors. El Sr. Joan Morros va rebre la Rosa d'Or de la mà del Sr. Torra i els assistents vam poder ballar amb ell un parell de sardanes.
 
Pel que he vist a la carta d'opinió dirigida a aquest Diari pel portaveu municipal del grup PAU, li ha dolgut que el deixéssim de racó en una suposada "visita oficial" del President. El cas és que la visita no era "oficial" i, ja que la carta del Sr. Espinet parla de "sinèrgies", voldria deixar palès que la presència del Sr. Torra a l'Aplec va ser fruit d'una "sinergia positiva" generada tot dinant en bona companyia al poble de l'altre President. Si hagués vist al Sr. Espinet a l'Aplec, li ho hauria explicat, sense cap mena de dubte.